zondag 25 mei 2014

Jongens en Hooggevoeligheid


Vandaag wil ik heel graag een artikel delen dat ik vond op de nieuwetijdskinderen site.

Voor zachtaardige jongens is het niet altijd even makkelijk om op te groeien in een wereld waar de nadruk ligt op stoer doen, agressiviteit en het verbergen van je gevoel. Toch kun je ze helpen een gezond gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen, zodat ze zelfbewuster worden en zich beter op hun gemak voelen op school, met vrienden en later in de maatschappij.
Hieronder een verhaal van een mama waaruit dat heel mooi blijkt.
*Verhaal met toestemming geplaatst
*Foto: Internet
“Daan”
Daan is klein van stuk, niet heel erg piepklein maar toch wel een beetje. Daan is tenger gebouwd. Daan is erg gevoelig en dat is zacht uitgedrukt. Daan houdt niet van vechten, hard stoeien en ook niet van heel veel drukte en geschreeuw. Daan gaf tot zijn 5e meer de voorkeur aan een roze prinsessenjurk dan aan een piratenpak. En sowieso… alles wat roze was leek hij iets mee te hebben. Daan observeert alles en iedereen. Daan vraagt alles wat hij weten wil (en dat is VEEL) Daan is bijna 6 inmiddels. Daan is best slim en heeft een sterke wil. Daan is zo klein als hij is zorgzaam voor z’n moeder.
We wonen in een oude volksbuurt sinds vorig jaar. Waar de jeugd op straat speelt. Alle culturen door elkaar heen. Waar de sterkste “de baas” is en bepaald wat er gebeurd.
Ik dacht “Daan gaat het misschien nog wel eens zwaar krijgen om zich staande te houden”
Het tegendeel is waar. Daan maakt met iedereen vrienden. Daan organiseert feestjes. Daan verzint spelletjes. Daan heeft soms een “grote bek” Daan kaapt m’n hele snoepkast leeg omdat hij altijd telt met hoeveel ze buiten zijn en voor IEDEREEN iets lekkers mee wil nemen. Daan doet het dus best goed! Daan denkt “WE kunnen allemaal de boom in” :-)
Mama van Daan

Hier kunt u het artikel lezen en meer info vinden
http://newagekids.wordpress.com/2014/05/23/jongens-en-hooggevoeligheid/comment-page-1/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten