maandag 6 februari 2012

Twitter en Facebook verslavender dan sigaretten en alcohol


Vijf tips om Twitter leuk te houden



Sociale media zijn verslavender dan tabak of bier. De drang om Twitter en Facebook te gebruiken is voor veel mensen zelfs lastiger te weerstaan dan verlangens naar slaap of seks.
Klik hier!
Het gebruik van sociale media lijkt onschuldig. Bedrijven en scholen stimuleren werknemers en leerlingen juist Twitter en Facebook te gebruiken. Dit terwijl de sociale media verslavender zijn dan bier en sigaretten.

De onderzoekers claimen zelfs dat sociale media verslavender zijn dan slaap en seks, schrijft de Britse krant The Guardian vrijdag.

Onderzoekers onder leiding van Wilhelm Hofmann van de Universiteit Booth Business School in Chicago vroegen 205 mensen uit het Duitse Würtzburg zeven dagen continu naar hun verlangens en hoe sterk die waren.

In die week gaven de ondervraagden duizenden verlangens door. De sterkste drang ging uit naar slaap en seks. Maar als mensen zich eigenlijk moesten inhouden, omdat ze bijvoorbeeld aan het werk waren, konden ze het verlangen naar sociale media het slechtst weerstaan. Bij drank, tabak, slaap en seks beheersten ze zich beter.

Volgens de onderzoekers komt dit omdat Twitter en Facebook altijd beschikbaar zijn en het weinig moeite of geld kost om de sociale media te gebruiken.


Nog slechter
Sociale media zijn dus al verslavender dan drank en sigaretten, er kleeft nog een nadeel aan Twitter en Facebook. Eerder onderzoek van de universiteit van Columbia toonde afgelopen zomer aan dat mensen die veel gebruik maken van sociale media vijf keer zo vaak roken dan anderen.

Bron: http://www.z24.nl
05-02-2012 | Gepubliceerd 11:33
06-02-2012 | Laatst bijgewerkt 08:11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten